9 Ιαν 2006

Έκθεση 2η: "(μετά τα) Χριστούγεννα"

Θέμα: Πώς περάσατε τις γιορτές των Χριστουγέννων

Εμείς τις γιορτές των Χριστουγέννων τις περάσαμε, αλλά κυρία έχω μια απορία. Γιατί μάς ρωτάτε μόνο πώς περάσαμε τα Χριστούγεννα; Την πρωτοχρονιά δεν σας ενδιαφέρει να μάθετε πώς περάσαμε;

Καλά, για να το ρωτάτε εσείς που είστε κυρία θα έχετε το λόγο σας.

Εμείς τα Χριστούγεννα, όπως έγραψα και στην προηγούμενη έκθεση τα περάσαμε αξέχαστα. Αξέχαστε θα μας μείνουν αυτά τα Χριστούγεννα, είπε η μαμά μου όταν ο μπαμπάς μου της έλεγε, μωρή αχαίρευτη εσύ και το σόι σου που το μάζεψες εδώ μέσα. Εγώ τώρα βέβαια δεν καταλαβαίνω ποιός ήταν ο σόις που μάζεψε η μαμά μου εδώ μέσα, γιατί οι μόνοι που ήρθανε να περάσουν μαζί μας τις γιορτές ήταν η θεία Φωτούλα και ο θείος Μήτσος άντρας της θείας Φωτούλας, αλλά όχι από την αρχή. Ο θείος Μήτσος ο ταρίφας που λέει και ο μπαμπάς μου παντρεύτηκε τη θεία Φωτούλα για να της φάει τα λεφτά κι εσύ (δηλαδή η μαμά μου) δεν θα πάρεις μία, της είπε ο μπαμπάς μου με τα μυαλά που 'χεις και τους μαζεύεις κι εδώ μέσα, ξαναείπε γιατί μάλλον δεν το είχε καταλάβει καλά.

Αλλά ο μπαμπάς μου δεν έχει δίκιο γιατί ο θείος Μήτσος δεν μπορεί να φάει τα λεφτά της θείας Φωτούλας. Εγώ μία φορά όταν ήμουν μικρός, που δοκίμασα 50 ευρώ και δεν ήταν καθόλου νόστιμα. Μάλιστα οι γονείς μου που είδαν ότι μου άρεσαν τα λεφτά από μικρό παιδί, έπεσαν πάνω μου και μου έβαλαν το δάχτυλο στο στόμα να βρούνε τα 5ο ευρώ. Αλλά δεν βρήκαν τίποτα γιατί τα 50 ευρώ δεν είναι καλά λέφτά. Αμέσως λιώνουνε στο στόμα σαν σοκοφρε΄τα χωρίς σοκολάτα, ένα τέτοιο πράγμα δηλαδή. Ο μπαμπάς μου πολύ στενοχωρήθγκε που εγώ έφαγα τα 50 ευρώ και είπε το σκασμένο δεν μπορούσε να φάει τα 2 ευρώ που δεν σαλιώνουνε κιόλας.



Εδώ ζωγράφισα τον κύριο αλογοσκούφη, αλλά χωρίς τον σκούφο επειδή δεν έχουμε ακόμα μάθει να ζωγραφίσουμε σκούφους.


Κατά τα άλλα περάσαμε πολύ ωραία τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων και του Αγιαννού και μερικές ακόμα μέρες που δεν θυμάμαι τώρα πολύ καλά. Δεν πήγαμε πουθενά παρά μόνο εκεί που είχαν τραπέζι για την βγάλουμε στη φτήνια που λέει και ο μπαμπάς μου. Μόνο εμένα μου λέγανε βγάλε το σκασμό κάθε φορά που ρώταγα αν ο Άγιος Βασίλης θα μου έφερνε το psp μάρκας Σονιυ που του παρήγγειλα φέτος με το ιμέιλ που του στείλαμε από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή που μας χάρισε φέτος ένας καλός κύριος που είχε κοιλιά σαν τον Άγιο Βασίλη αλλά δεν είχε μαλλιά ούτε άσπρα γένια, αν θυμάμαι καλά δεν είχε καθόλου γένια αλλά δεν πειράζει. Τον ηλεκτρονικό υπολογιστή όταν έφυγε αυτός ο κύριος μας το πείρανε πίσω γιατί λέει πρέπει να το δώσουνε και σε άλλα παιδάκια για να τους δείξει η τηλεόραση ότι παίρνουνε υπολογιστή και έτσι να είμαστε ευχαριστημένοι όλοι.

Εμένα τελικά δεν μου έφερε ο Άγιος Βασίλης το psp γιατί λέει είχε τελειώσει. Δηλαδή δεν μου το είπε ο ίδιος αλλά η μαμά μου που της το είπε ο ίδιος όταν εγώ κοιμόμουνα.